субота, 5 серпня 2017 р.

Медичні заклади


1 коментар:

  1. В 30-х роках минулого століття в с. Розсадка ( так тоді називалось село Преображенка) працював в медпункті фельдшер Гречьов Петро. До окупації фашистами його родина евакуювалась в Донбас і довший час війни медпункт пустував. А вже в період військових дій в селі розташовувався воєнний госпіталь. В повоєнні часи медпунктом завідувала ф-р Фролова Анна Савеліївна, пізніше ф-р Лавруша Лідія, а в 60-ті роки тут знаходився Колгоспний пологовий будинок
    В 1968 році була створена амбулаторія, де працювали лікар-терапевт, лікар-стоматолог, зубний технік акушерка, фельдшер, лаборант ( прізвища нажаль не збереглися), а в 1972 вона була реорганізована в ФАП, де працювали ф-р Антоненко Анатолій, акушерка Панфілова Людмила та медсестра Стеценко Н.Ф, яка пізніше очолила ФАП.
    І вже в 1990 році, завдяки клопотанню голови колгоспу «Зірка» Ісарова Якова Ісаковича, була здана в експлуатацію нова сільська амбулаторія. 30 років пролетіли непомітно. Мінялись кадри, приходили молоді фахівці, виходили на заслужений відпочинок досвідчені. Проте ми завжди були на передовій постійних змін в охороні здоров’я.
    Першими в районі ( і третіми в області)в 1998 році пройшли акредитацію закладу, яка тільки но розпочиналась в Україні. Наша амбулаторія першою в районі з 2002 року почала працювати на засадах сімейної медицини. Медична сестра Кисла В.Ф. в 1992 році зайняла призове місце в конкурсі «Краща за професією». Сімейний лікар Моргун В.Г. двічі приймала участь в обласному конкурсі «Кращий сімейний лікар» і посідала призові місця, а в 2009 році визнана Кращим лікарем Придніпров’я в регіональному конкурсі « Світоч Придніпров’я». В 2017 році під час проведення обласного конкурсу на кращу амбулаторію Преображенська амбулаторія зайняла перше місце серед 22 районів області. Нелегка праця наших медиків неодноразово відзначалась керівництвом районної та обласної ради подяками, нагородами і цінними подарунками. Наразі колектив нараховує 6 співробітників, проте всі медики мають вищу кваліфікаційну категорію. Тому професійно і на належному рівні зберегти найбільші цінності з дарованих людині – здоров’я та життя.

    ВідповістиВидалити